Ők már rátaláltak saját "családjukra"

Munkánk során minden pillanatban azért dolgozunk, hogy azok az állatok, akiket az élet igencsak próbára tett, olyan szerető családot, gazdát találjanak, akikkel kölcsönösen boldoggá tehetik  egymás életét. Az elmúlt bő tíz évben 10 ezernél több állatot mentettünk meg, tettük élhetővé az életüket.

Nobu - akire a halál torkában talált rá "őrangyal-gazdája"

Szerettem volna magamhoz fogadni egy mentett kölyök kiskutyát.
Nem volt elképzelésem a milyenségéről, de tudtam ha meglátom, ellenállhatatlan vonzalmat kell, hogy érezzek iránta.
Vártam…. vártam…. egyre csak vártam…..és egyszer csak megérkezett a net palettáján Nobu.💓
Kicsi volt, nagyon beteg, kiszolgáltatva a halálnak. De mégis olyan erő és tartás sugárzott belőle, ami belém véste feledhetetlenségét.

Éjszakánként, mikor behunytam a szememet, Nobu mélységes fekete szempárja nézett rám. Olyannak tűnt, mint a félelmetes vadon egy ártatlan szülöttje. Már akkor volt benne valami megfoghatatlan nyers erő, ami folyamatosan egyre csak nő és nyiladozik benne.
Végre eljött a várva várt nap, július 25-e vasárnap, mikor magamhoz ölelhettem Őt.❤️ 

Megérzéseim beigazolódtak. Nobu különlegessége minden elképzelést felülmúlt. Gyönyörű, eleven, éberséggel teljes csupa-csupa élet.
Nem volt gond a beilleszkedésével sem. Rögtön otthon érezte magát.
Ő, amit a fejébe vesz azt megvalósítja. Persze gyakran ez nem egyezik a közös akaratunkkal. Ilyenkor nekem kell leleményesnek lennem, hogy eltántorítsam. Mert nála nem működik az ún. fegyelmezés.

Szuper érzékeny. Nem engedi sem a szemét, sem a tappancsait megtisztogatni, semmilyen helyzetbe beszorítani. Kész szeánsz, mire ráveszem becézgetéssel, dicsérettel és hajlandó átadni magát.
Báj és erős akarat furcsa keveréke Ö.💓

Hamar nyilvánvalóvá vált mássága. A munka kutyák tulajdonságainak összes jegyét hordozza, mely számomra egy új életformát hozott. Napi 1,5-2 óra változatos séta, játék és tanítás tölti ki napjainkat. Hétvégenként kutya oviba játszani és kölyök clubba tanulni járunk. Mert tudom, hogyha egészséges lelkületű Nobut szeretnék, akkor meg kell adnom neki maradéktalanul fokozott szükségleteit.

Ha otthon vagyok, bejárhat a házba. Vallom, hogy az együtt eltöltött idő mennyiségben és minőségben egyaránt fontos.
Jót, s jól! – ez mindent visz!!🙂

Nobu egy olyan kutyus (már most tudom), akivel fegyelmezés útján soha nem érnék el semmi jót, csakis rosszat. Az én eszköztáram ezért a türelem, kedvesség, átgondoltság, pozitív megerősítés, következetesség, leleményesség lesz, amit mindig a szeretet sugall majd.
Már most erre tanít engem az én kiskutyám.
Így aztán kölcsönösen egymást tanítva alakul majd kis életünk.

Azonban a felelősség mindenkor, minden körülmény között az enyém.
Így van és lesz ez márcsak velem és kicsi Nobukámmal❤️🙏

Nagyon szeretem Őt!!! ❤️❤️❤️… és odaadó, elszánt szívvel állok a minket hívogató közös, élményekben gazdag, gyümölcsöző boldog jövőnk előtt.

Bankszámlaszám: PCAS Állatmentő Egyesület 68800099-11083030-00000000  
Euro számlaszám: PCAS Állatmentő Egyesület HU39 12042816-01665254-00200005